Deja vu. Acum. Atunci

03dec.09

Criza te face sa te gandesti la alte lucruri. Mai spirituale, putin.

Deja vu este o expresie. Provine din franceza si ineamna deja vazut. Este o expresie a unei amintiri.

Deja vu se refera la momentele acelea rare si ciudate in care prezentul se amesteca cu trecutul. Este o experienta greu de explicat, care exprima fie amintirea unui vis (si adesea visele par realitate) fie efectul reincarnarii.

Parerea fiecaruia despre deja vu va fi creata in functie de credinta.

Conform unui studiu efectuat in 1993, persoanele care au fost la un pas de moarte (Near Death Experiencer=NDE) au inceput sa creada tot mai mult in reincarnare: in timpul acestei experiente, aceste persoane au fost consiliate cu privire la viata pe care au dus-o si au primit sfaturi in trairea vietii urmatoare. Dr Ian Stevenson de la Unversitatea din Virginia a descoperit copii care=si amintesc detalii referitoare la viata trecuta, detalii care, odata cercetate, au fost gasite adevarate. Bineinteles ca reincarnarea este vazuta diferit pe glob: 25% din americani cred in ea, pe cand indienii (hindusii si budistii) cred 100%. Acum, reincarnarea presupune ca nicio amintire nu va fi transmisa de la o viata la alta, ca memoria este statica.

 Situatii de alterare a starii de constienta se refera si la o betie, spre exemplu. Isi mai aduce aminte cineva ce a facut aseara? Dar ce a visat azi=noapte? Visele se intampla tot intr=o stare de slabiciune a constientului, slabiciune care favorizeaza fabulatiile, inseamnand ca cuiva care are un deja vu ii este mult mai usor sa creeze o amintire falsa decat in mod normal. Asociem unui fapt prezent si cat se poate de real o amintire falsa tocmai datorita slabiciunii. Este posibil chiar sa aveti crampe la stomac, pe care creierul obosit sa le interpreteze altfel !

Recent s-au efectuat cercetari asupra persoanleor care au trait deja vu-uri cronice. Patru persoane in varsta din Marea Britanie au experimentat deja vu-uri in mod constant: au refuzat sa priveasca stirile deoarece simteau ca stiau ce se va spune, sau nu mergeau la medic deaorece simteau ca au mai fost si nu vedeau rostul vizitei la doctor…Cercetatorii sugereaza ca aceste persoane au un scurt circuit in lobul temporal: circuitele activate in timpul unei amintiri au ramas blocate pe o pozitie, creand astfel amintiri care nu exista in realitate.

 Reactiile la deja vu depind de la o persoana la alta, in functie de cat predilectia catre supranatural. Poti sa fii speriat sau entuziasmat de producerea lui.

Ce cred eu? Cred in perfectionare. Cred in universuri paralele, spiralate, aranjate ca intr-o ierarhie. Cred ca traim aceeasi viata, de cate ori este nevoie, pentru ca cineva sa ne considere perfecti.  Cumva, spiritul nu reuseste sa piarda toate informatiile adunate intr-o viata intreaga, acesta este motivul pentru care apar deja vu-urile. Ce inseamna  daca ai 70 de ani si ai deja vu-uri? Fie ca ai trait o viata degeaba, fie ca memoria iti joaca feste 🙂

Pana la urma, poate ca nici nu trebuie sa stim tot ce se intampla, sa luam aceste fenomene ca atare. Se intampla si gata. Dar oare daca aceeasi gandire era adoptata de primitivi, se mai inventa focul?

Reclame


No Responses Yet to “Deja vu. Acum. Atunci”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: